Powered By Blogger

25 Nisan 2009 Cumartesi

"MUHSİN'LER ÖLMEZ"

"MUHSİN'LER ÖLMEZ"

Türk siyasetinin "altın oranları"ndan, "altın" hatta "elmas siyasetçileri"nden rahmetli şehid Muhsin YAZICIOĞLU'nun "sonsuzluğun sahibine" kavuşmasının ardından çok şeyler yazıldı, çizildi. Bana en fazla "dokunanı" ise bir kerecik de olsa onca girilen seçimlerde "bir oy dahi vermeyenler"in yazıp çizmeleri, hatta ahkâm kesmeleri, merhumu "yaşarken anlamamaları..."
Ben de acizane "şehid merhum" daha "hayatta" iken, "yaşarken", 1999'da, Şanlıurfa'da iken yazdığım ve camianın günlük gaztesi "Gündüz Gazetesi"nde de yayınlanan "Muhsin YAZICIOĞLU Vefât Etti(!)" başlıklı yazımı sıcağı sıcağına, gaztemizde okurlarımızla yeniden paylaşmak istedim. "Merhum şehid" Muhsin YAZICIOĞLU "vefât etmiş" ve ardından neler denilecek, söylenilecek şeklinde yapılan "empati" sonucu yazdığım bu yazımı, "arşiv"imde bulamadım. İnşallah "ileri" de , 1999'da yazdığım bu yazımı bulabilirsem, siz değerli okurlarımızla da paylaşacağım.
"Türkiye Gerçeği"nde, "en çirkef", "en çamur dolu saha" diyebileceğimiz "siyaset sahası"nda, "ikindi güneşi"ne benzeyen ellibeş yıllık kısacık fakat çile ve mücadele dolu ömründe, hiçbir "leke, kir, şaibe "bulaşmamış ve "Ülkücü Hareket'in Tertemiz Ülkücüleri'inin de Liderliği vasfına sahip" rahmetli şehid YAZICIOĞLU'nun "Üşüyorum" şiirini, ona, kurduğu siyasî teşkilatına her seçimde "rey/oy" vermiş bir "seçmen" olarak da, "internet"te defalarca dinleyenlerdenim.
Vefâtının ardından 55 yıllık kısacık fakat "çile ve mücadele dolu hayatı"nı en iyi bir şekilde diyebileceğimiz şekilde" hülâsa" eden, "destanlaştıran", destansı şiir", "destansı marş" hÂline getiren "Muhsin'ler Ölmez" şiiri ve bestesi ile Osman ÖZTUNÇ'a nasip oldu.
Rahmet- rahmana kavuşmasının ardından , "google "arama motoru"na "Muhsin'ler Ölmez Şiiri" yazıp rahatlıkla dinleyebileceğiniz, izleyebileceğiniz çokca "site isimleri" veya doğrudan "www.bbpankara.org.tr" gibi sitelerin radyolarında ve "video siteleri"nde dinlenen ve izlenen "Muhsin'ler Ölmez" "destansı şiir ve marşı"nı, merhumun ruhunu şad etme bâbından, siz muhterem okurlarımızla da paylaşmak istiyorum.
Rabb'ül-âlemin ailesine, aile etrafına, dostlarına, gönüldaşlarına ve Ülküdaşlarına sabır versin. Rahmetlinin "kaldırdığı" ve "gökyüzünde dalgalandırdığı" "Üç Tuğlu Bayrakları", "Hilâl İçinde Gül Bayrakları", daima "burçlarda dalgalandırmayı" nasip etsin.(ÂMİN)

MUHSİN'LER ÖLMEZ



Vatan millet aşkına,
Din ve devlet aşkına,
Yol başımız, öncümüz,
Şehit oldu bozkurdum,
Var olsun diye yurdum,
Dinmez yürek sancımız!

Ağlar, yüzümüz gülmez
Bu devran böyle sürmez
Muhsin’ler ölmez, ölmez!
Ardından vatan ağlar
Kefensiz yatan ağlar
Muhsin’ler ölmez, ölmez!

Güneş doğar ağarır,
Yağmur yağar, göğerir,
Bileylenir hıncımız!
Evliyalar, erenler,
Zemahşer Alperenler,
Çocuğumuz, gencimiz…

Ağlar, yüzümüz gülmez
Bu devran böyle sürmez
Muhsin’ler ölmez, ölmez!
Ardından vatan ağlar
Kefensiz yatan ağlar
Muhsin’ler ölmez, ölmez!

Söz-Müzik : Osman ÖZTUNÇ

Hiç yorum yok: