Powered By Blogger

3 Şubat 2009 Salı

"DEMOKRASİ TUZAĞI"NDA "DÜDÜKLÜ DEMOKRASİ"

"DEMOKRASİ TUZAĞI"NDA,
"DÜDÜKLÜ DEMOKRASİ"
(ETÖ Operasyonlarının Değerlendirilişi)
"Ektiklerini biçiyorlar..."
Biçerken de,
Ne gürültüler yapıyorlar..., demiştik., demek istemiştik.
Sami Orhan'ın "Ayna"sını seyrederken,"Madagaskar Demokrasisi" ve "Madagaskar kültürü" hakkında biraz da olsa bilgilendik.
Sami Orhan, ismini ezberleyemediğim, "Şuppiluluma" gibi birşeydi herhalde, Madagaskar'ın başkentindeki Madagaskarlıların çamaşır yıkama ve kurutmalarını ekrana taşıyordu.
Madagaskar Başkentliler, "Çamaşırlarımız kurusunda, ister taş üzerinde kurusun, isterse toprak üzerinde" diye düşündüklerini nakletti.
Bu ifadeleri dinleyince, hemen, ister istemez, "Kemalist mutabakat"la geçilen "Demokrasi Tuzağı"ndaki "Düdüklü Demokrasi"yi hatırladım.
Şöyle ki;
"Ergenekon Terör Örgütü(ETÖ) ne yönelik "operasyonlar"da, "Sayın Tayyo'nun şu meşhur cümleleri ile nihayete erdi. (Çoğu serbest kaldı biliyorsunuz.05.07.08)
"Kurumları yıpratmayalım..."
Demek ki dedim, ister istemez "Madagaskar Başkentliler"in dediği gibi, "Demokrasi Tuzağı"ndaki "Düdüklü Demokrasi" mensupları da; "Operasyon olsun da, nasıl operasyon olursa olsun.Yeter ki operasyon olsun.İş iştir" niyet ve uygulamalarındalar...
"Kemalist Mutabakat"lşa geçilen "demokrasi tuzağı"ndaki "düdüklü demokrasi"nin 2. defadır "siyasî iradesi"ne bir "düdük" daha öttürüldü herhalde..
Yani,ben unutmadım, unutmam, unutmayacağım da inşaallah...Böyle bir "siyasî düdüklü irade"de;
AK-SOL'CULAR,
AK-MASON'LAR,
AK-LİBERALLER,
AK-İSLAMCILAR,
AK-SAĞCILAR,
AK-KAPİTALİSTLER,
"Var" olduğunu...
Yine böyle bir "siyasî düdüklü irade"nin aslında sapına kadar "Atatürk'ün alameti farikası"nın sahibi olduğunu...
Yani "sistem partisi" olduğunu...
Gerçi böyle bir "Türk Demokrasi" gerçeğinde, "Angoralılar, çamaşırlarını, "Madagaskar Demokrasis"nin Başkenttidekiler gibi, ırmak kenarlarında yıkamıyorlar. taş ve toprak üzerinde kurutmuyorlar!
Amma "Ergenekon Terör Örgütü"ne (ETÖ) yönelik Operasyon hakkında, benim gibi düşündüklerini ümit ediyorum.
"Atatürk'ün alameti farikası" "sistemini yakamayanlar", "dünyanın en orijinal milleti"ne rağmen; "uranyum gibi milletin canını yakmaktan" vazgeçmeyecekler demek ki...
"Kurumlar yıpratılmasın....""Kurumların canı yanmasın" demek tabii...
Ancak, gün geçtikçe "dünyanın en orijinal milleti"nin "gönlünden düşmesi" de artan "Sayın Tayyo", yine "gönülleri kömür dağıtmakla, para dağıtmakla mı kazanacak?"
Benim kanaatimce, "Sol'un Başbuğu" CHP Genel Başkanı Dr. Deniz BAYKAL gibi, "Sayın Tayyo" da, bu "dünyanın en orijinal milleti"ni tanımıyorlar!!!
Ya sizler?
İsmet GÜLTEKİN
05.07.08

Hiç yorum yok: