Powered By Blogger

28 Ekim 2018 Pazar

"SURİYE SİSTEMİ"Nİ ve "SURİYELİ MÜLTECİLERİ" ANLAMA ve KAVRAMAYA YÖNELİK İKİ 'SİNEMA FİLMİ': "KARDEŞİM İÇİN DERA" ve "KIRINTILAR"

"SURİYE SİSTEMİ"Nİ ve "SURİYELİ MÜLTECİLERİ " ANLAMA ve KAVRAMAYA YÖNELİK İKİ 'SİNEMA FİLMİ': "KARDEŞİM İÇİN DERA" ve "KIRINTILAR"

Bu hafta içinde, adetâ "sinema faaliyeti"m oldu.
Yaşadığım şehirde, bir zamanlar "Turan Sineması" isminde,"Kışlık ve Yazlık Sinema Salonları"n a da sahip , "sinema firması" vardı.
"Değerlerimiz"e, "Kıymet hükümlerimiz"e yönelik 300 (üç yüz)'e yakın "sinema filmi " nde 'başrol'oynamış Eskişehirli Fahrettin ÇÖREKLİBATUR; nâm-ı diğer Cüneyt ARKIN'ın çoğu "sinema filmleri"n i , işte bu "Turan Sineması"n da seyretmiştim.
Bazen "film kopar"; "Makinist Nurettin KOÇ Ağbi"mize;"-Makinistttt!", diye "Yüksek ses ile" seslenirdik...
"Sinema Filmleri,Sinema Salonlarında seyredilirse,sinema faaliyeti olur..."
Nisan 2018'de, "Sinema Salonlarında" 'vizyona giren'"Kardeşim için Dera"'sinema filmi ' ni, "TV'DE İLK" 'spot'u ile 09.Ekim.2018 akşamı TRT 1 Ekranlarında seyrettim.
"Kırıntılar" 'sinema filmi'ise 2016'da "vizyona girmiş..."
Bendeniz ise TRT AVAZ
Ekranlarından, 10.10.2018 akşamı seyrettim...
"Ekranlarda seyrettiğim"den; "adetâ sinema faaliyeti" dedim...
"SURİYE SİSTEMİ" ve "KARDEŞİM İÇİN DERA"
"Kardeşim İçin Dera" 'sinema filmi'; "totaliter,jakoben,Baas Sosyalist İdeolojisi ve Muhaberet gerçeği"ni, "Suriye Sistemi"ni adetâ "deşifre"eden bir "sinema filmi..."
Ve böyle bir "Suriye Sistemi Gerçeği"nde, neredeyse kendisine bir zamanlar işkence edenleri sevme meyline doğru giderken;"titreyip kendine dönerek", kaldığı yerden "mücadele bayrağı "nı yeniden dalgalandıran "mefkûreci gencin" asil ve haysiyetli mücadelesini mevzû ediniyor. ..
"SURİYELİ MÜLTECİLERE" 'EMPATİ' ve "KIRINTILAR"

"İskenderun'da da çekimleri yapılmış "Kırıntılar" 'sinema filmi' ise hem "Suriye Vakıası"nı, hem de "Suriyeli Mültecilere" 'empati' yaparak anlamamızı ve kavrama mızı kolaylaştıran bir 'sinema filmi...'
Günümüzde, neredeyse muhtelif sebeplerden "Suriyeli Mülteci Kardeşlerimize", "neo-nazi ' ce,"yeni nazi"ce "yaklaşanlardan" dem vuruluyor...
Bendeniz bile yaşadığım şehirde, bir Cuma günü hem de, bir Camii de, "Suriyeli Mülteci bir hanıma' adetâ hakaretler edildiğine şahid olmuştum...
Tıpkı "Neo-Nazi "c e. ..
ELHASIL:
Hem "Suriye Sistemi"ni, hem de "Suriye Vakıası"nı ve "Suriyeli Mülteci Kardeşlerimizi" anlamak ve kavramak için; sizler de "internet"ten seyredin inşaallah. ..
Vesselâm. ..

TERME,12.10.2018
İsmet GÜLTEKİN
metgultekin@hotmail.com 
Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci

Hiç yorum yok: