Powered By Blogger

22 Kasım 2008 Cumartesi

3. Yazı Dizisi: "ERGENEKON TARTIŞMALARI" ve "SOLCULAR"-1

MEMLEKET/ İsmet GÜLTEKİN
ismet_gultekin@mynet.com/ metgultekin@hotmail.com


3.Yazı Dizisi:


“ERGENEKON TARTIŞMALARI” ve “SOLCULAR”
(Solcuları Anlama Cehdi)-1

2008 Türkiye’si, neredeyse “tartışmalar Türkiyesi” oldu. “Alevîlik Açılımı” ile hararetle başlayan “tartışmalar”a; “Başörtüsü Tartışmaları” ve 2007 Haziran’ın da “yeniden deşifre” edilen “Ergenekon Terör Örgütü Tartışmaları” eklendi.Sadece “siyasî irade”nin değil; topyekûn “İslamî Camia”da yaşanılan “yolsuzluklar tartışmaları” da zihinlere nakşedildi.
Bizler, gazetemizde yayınladığımız 6(altı) bölümlük “Başörtüsü Tartışmaları ve ‘Türkiye Solu’” başlıklı “yazı dizimiz”le, aslında Türkiyemizde bir “kimlik” olan “solcuları anlama cehdi”mizi, gayet spontane bir şekilde ortaya koymaya da gayret etmiştik. Olabildiğince ‘objektif’ bir şekilde her “versiyonu”ile “solcuları” anlamaya çalışmıştık. 07.Mayıs. 2008’den, 18.Haziran 2008’e kadar devam eden “yazı dizimiz”de, “solcuların hüviyetlerini/kimliklerini ve hatta içyüzlerini/künhülerini” deklare etmeye çalışmıştık.
Kimilerince “gayr-ı resmî yakıntarih” diye de tanımlanan ve yine tam bir “Türkiye Klasiği”, “Türkiye Gerçeği” de olan “ Ergenekon Tartışmaları” ile bir defa daha Türkiyemizin “kimlik”leinden olan “her versiyonu”ile “solcuları anlama cehdimizi”, yine gayet spontane/çok doğal/organizesiz bir şekilde devam ettireceğiz. “Sol eleştirmenler türüyor” lafazanlığına aldırış etmeden…
Bu “yazı dizimiz”de, yine kimilerince “derin devlet”, “kontgerilla”, “gladyo”, “Özel Harp”, “Özel Kuvvetler Komutanlığı” diye de isimlendirilen “Ergenekon Tartışmaları”nda; “CHP Solu”nun; “Ergenekon Üssü” olarak da tarif edilen Türkiye’nin 80 yıllık ‘mevkûtesi’, “Akredite Cumhuriyet Gazetesi”nin, “Kemalist Sol”un; Ulusalcıların; “ADD Solu”nun/ “Atatürkçüler”in; “İşçi Partisi(İ.P.) Solu’nun”; “Liberal Sol’un/ Solcu Liberallerin”; “Sosyal Demokrat Solu”n; “Birgün Gazetesi Solcular”ının/ ‘Ortodoks Sol’un”; “ÖDP Solu’nun”; “Türkiye Solu’nun/ ‘Sosyalist Sol’un”;25 yıllık “siyasî çizgiye” sahip, tam bir “PKK/Kürdistan İşçi Partisi” Kimliği olan, “DTP Solu’nun”; “DSP Solu’nun”; “Sol’un geleceği/sol içi tartışmalarda dillendirilen ve özel olarak da “Susurluk komisyonunda da görev almış eski Kültür Bakanı Fikri SAĞLAR’ın” “ görüşleri”ni, “nokta-i nazarları”nı serdetmeye çalışacağım.
Neticede, bir “kimlik” olarak “her versiyonu” ile “solcular”ın; tıpkı “Başörtüsü Tartışmaları”nda takındıkları “duruş”, “tavır” ve “söylemleri” ile “Ergenekon Tartışmaları”nda da takındıkları “duruş”, “tavır” ve “söylemleri”ni; “Ilımlı İslam Projesi”ne eklemlenen, ekseriyeti ile “CIA Güdümlü” “İslamcı(!)ları” hatırlatarak, “İslamî Camia’da Yaşanılan Yolsuzlukları “, “duruş”, “tavır” ve “söylemler”le de “anti tezlerimizi” “anlama cehdimizi” , yine gayet spontane/çok doğal/ ‘organizesiz’ bir şekilde serdeteceğiz.
“Yazı Dizimiz”in bu “ilk bölümü”nde, hemen şu hususu da “vurgulamak” ve hatırlatmalıyız: 1) Bence de “darbe ürünü” olan , “zoraki doğumlar”la “oluşturulan” ve 03 Kasım 2002’den Kasım 2008’e,şu ana kadar , “seçilmişler olarak “”Türkiye’yi yöneten”, “tek başına hükûmet”, “61. Hükûmet”in ,“siyasî irade”nin;”Avrupa demokrasilerinden 18 yıl geçikmeli de olsa”, “Ergenekon Süreci” ile “demokrasiye geçiş” emarelerinde takındığı “duruş” , “tavır” ve “söylemleri” ve “kararlılığı(!)”; “İslamî Camia” dediğimiz ve “siyasî irade”yi de doğrudan ilgilendiren “yolsuzluklar” konusunda gösterememiştir. Maalesef “Ergenekon Tartışmaları”nda da neticede ve “fiîli durum” olarak; nasıl ki “solcuların kafası karıştı” ise “İslamî Camia’daki Yolsuzluklar” konusunda ise başta “61. Hükûmet’in siyasî irade” mensupları olmak üzere “sağcıların” da kafaları karıştı….
“Zihin sağlığı”nı ve “zihniyet hastalığı”nı hatırlatan böyle “olgu” ve “vakıa”lar; “Türkiyemizin Geleceği” namına “negatiflikler/olumsuzluklar” olarak “yakın tarihimize” geçti bile. Hele bazı “İslamî Camia” mensuplarının sergilediği “zihniyet”; neredeyse “günümüzün Muaviyeleri”nin; “bugünümüzün Haricileri/Neo-Harîcileri”nin “zihniyeti” dedirtti…

Hiç yorum yok: