Powered By Blogger

22 Kasım 2008 Cumartesi

3.Yazı Dizisi:"ERGENEKON TARTIŞMALARI" ve "SOLCULAR"-10

Memleket/İsmet GÜLTEKİN
İsmet_gultekin@mynet.com/ metgultekin@hotmail.com

“ERGENEKON TARTIŞMALARI” ve “SOLCULAR”-10
(Solcuları Anlama Cehdi)

“DTP SOLU”NUN BAKIŞI
“K” ve “T” harfleri farklılığından başka bir farkları olmayan ve ‘Kürtlerin ancak %20’sinin oyunu alabilen, zaman zaman âdeta “PKK Milletvekilliği”(?!) yapan “Demokratik Toplum Partisi”(DTP)’liler, “Ergenekon’u, iddianameyle sınırlı kalmayan, kurallar ve kanunlar üstü derin bir yapı” olarak tanımlıyorlar. 19 Ekim 2008’de, “Ergenekon’u Protesto Mitingi” yapacaklarını bile duyurdular. Yaptılar da…”Ergenekon Tartışmaları”na ve “Ergenekon Süreci”ne, “fikrî takip” yapabilenlerin de iştirak edebileceği şekilde asla ilgisiz, “faso fiso” tavrında kalmamaktalar ve “çok net” bakışlar serdetmekteler. Bir yazımızda, “Gül amplemleri”ni, “Masonik-Haçlı Gülü” olarak-ki ilgili kitaplarda, meselâ Harun YAHYA(Adnan OKTAR) kitaplarından böyle bir tanımlama yapmak mümkündür- tanımladığımız, neredeyse 30(otuz) yıla yakın bir “siyasî çizgi”yi temsil eden “DTP Solu’nun Zihniyeti”; “Ergenekon, ‘resmî bilgi dahilinde, sistemin beklentilerini bir başka alanda karşılamak amacıyla oluşturulmuştur…’Emekli’ ile sınırlandırılmış, ‘görev başındakilere’ dokunulmamıştır. Ergenekon Soruşturması ile devlet kendini aklama çapasına girdi…Yargı derinleştirilmeli, 1980 öncesi ve sonrası olayları kapsamalıdır”(1), diye düşünüyorlar.
12 Eylül Zindanlarında “işkenceler gören siyasîler”den; neredeyse “Yusufîyeli(?!) Ahmet TÜRK” diye de tarif edebileceğimiz, “DTP Solu’nun Genel Başkanı “ise “Ergenekon Süreci”ne şu şekilde bakıyor:” Ergenekon’un yakalanmasını Kürtler hayatî bir konu olarak görüyor. Biz Ergenekon’un kaynağına inilmesini istiyoruz. Ergenekon’un kaynağı Kürt sorunudur. Bu örgütün geliştiği, beslendiği, büyüdüğü yer ‘Kürt coğrafyası’dır.’Kürt Coğrafyası’nda yaşanan olayların Türk halkı tarafından bilinmesi, bizleri karşı karşıya getiren mantığın ortaya çıkması açısından önemli.
Kürt işadamlarını öldürenlerin ortaya çıkarılmasını, fail-i meçhuller cinayetleri işleyen subayların Ergenekon’la bağlantıları var.
…Türkiye’yi Batı’dan koparmaya çalışanlar(İşçi Partisi(İP), Milliyetçi Sol, Avrasya grubu) devleti de hedef alıyor. Ergenekon’un üzerine gidilsin kararını devlet verdi…Bu devletin şeffaflaşması için bir fırsattır. Ergenekon sadece savcıların işi değil. Siyasî partilerin bir bütün olarak Ergenekon’un karşısında durmaları gerekir. Çünkü demokratik sistemi, siyaseti ve parlamentoyu yok etmeye dönük bir yapı bu…
CHP’nin her açıklaması beni, savcıları, devleti, hükûmeti ürkütüyor. Bu açıklamalar Ergenekoncuları cesaretlendirir.”(2)
“Solcu camia”dan ÇALIŞLAR, ‘Ergenekon’da esas olarak Ülkücüler yok; devlet var, askerler var, bir de solcu diye bilinen kesimler var epeyce”(3) diyerek âdeta “Ülkücü Hareket Mensupları’nın, MHP ve BBP’lilerin, Ülkücülerin “temiz”liğini deklare ederken; “DTP Solu’nun Genel Başkanı Ahmet TÜRK de, “Dürüst konuşmak lazım.Şu ana kadar MHP’nin bu kesimlerle bağlantısını ortaya çıkaracak bir şey yok” (4) diyor.
Dip Notlar:
1): Milliyet Gazetesi, DTP Ergenekon Mitingi Düzenliyor(Haber), 14 Ekim 2008
2): Mehmet GÜNDEM, DTP Genel Başkanı ile Ropörtaj, Yeni Şafak Gazetesi, 25.Ağustos.2008, s.13
3): Ecevit KILIÇ, “Haftanın Sohbeti”, Oral ÇALIŞLAR ile Sohbeti, Sabah Gazetesi, 25. Ağustos.2008
4): Mehmet GÜNDEM’in adı geçen ropörtajı

Hiç yorum yok: