Powered By Blogger

22 Kasım 2008 Cumartesi

3.Yazı Dizisi:"ERGENEKON TARTIŞMALARI" ve "SOLCULAR"-5

Memleket/ İsmet GÜLTEKİN
İsmet_gultekin@mynet.com; metgultekin@hotmail.com
Yazı Dizisi:
“Ergenekon Tartışmaları” ve “Solcular”-5
(Solcuları Anlama Cehdi)

ADD’NİN/ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ MENSUPLARININ GÖRÜŞÜ:

“Atatürk” ismini bile “izinsiz” kullanan “dernek” olduğu da “iddia” edilen “Atatürkçü Düşünce Derneği”; akademisyenlerden, gazetecilerden ve emekli paşalardan oluşan bir “örgüt” olarak, 19 Mayıs 1989’da kuruldu. İlk başlarda “boş trübünlere” “oynayan” “Atatürkçü Düşünce Derneği” mensupları, “İNSEL” gibi kalemlerin, belki de “doğru bir tesbiti” olan, “10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER’in yani “Devlet’in zirve noktası “Köşkü”n bile neredeyse “resmî sponsorluğunu üstlendiği “ciddî ve özenli bir dernek” statüsüne kavuştu. (1)Hattâ öyle ki “büyük organizasyonlar “diyebileceğimiz “Cumhuriyet Mitingleri” bile tertiplediler.
Ancak “en çileli” “Atatürkçü Düşünce Derneği” yetkilileri bile “at gözlüklü” bir şekilde “İttihat ve Terakki Zihniyeti”ne “kafa tutarlarken”; yaşadıkları “süreç”te, “İttihat ve Terakki Zihniyeti Ötesi “ roller oynamaktan da gocunmadılar.
“Nitekim” ADD’nin “darbe tahrikçiliği”, “Türk Solu” gibi dergilerle, taa 2003’lere kadar da uzanıyor. “Anti-demokratikliğini, illegaliteliğini”, “İndirin Şu Hükûmeti” ‘Türk Solu” ‘kapak’ konuları ile 2003’lerde serdettiler.(2) “Ergenekon Operasyonları” kapsamında yapılan “örgüte baskınlar”da; “Sakız” ve “Ay Işığı” “Darbe Günlükleri” de yine ADD’de çıkmıştı.(3)
Samsun gibi bazı “yöreler”de ise “tefecilik”le deanılmaya başlayan ADD’cilerin muhtelif “bilim sahtekârlıkları” da basına aksetti.(4)
ADD “Ergenekoncular”a Nasıl Bakıyor?
Bu “suâl”in “en iyi” ve de “objektif” cevabını yine “İNSEL”in kaleminden öğrenebiliriz. İNSEL, “Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD)’nin “zihniyet”ini, “zihin formatı”nı şöyle ifâde ediyor:”1- Bugün Türkiye’de Kemalist düşüncenin iç dünyasını en iyi yansıtan oluşum…
2- “Anti-emperyalist, Ulusalcı sivriliklerin abartılı örnekleri…”
3- “Bütün dünya bize düşman” zihin formatlı…
4- “1950’den itibaren Kemalist Mutabakatla da olsa yaşanan “demokrasi süreci”ni “karşı devrim” olarak algılayan bir “ADD Zihniyeti…”(5)
İşte böyle bir “ADD Zihniyeti”, “1- “Ergenekon Soruşturması”nın herhangi bir hukukî dayanağı olmadığına…”
2- “Örgütlerine yönelik “tutuklamalar”ın, büyük ölçüde “düzmece” ve “Büyük Ortadoğu Projesi”(BOP)’nin bir parçası olduğuna…”
3- Ergenekon Suç Şebekesini, T.S.K. içindeki yapıları reddeden ve “siyasî irade”nin (AKP’nin) bir “oyunu” olduğuna inanıyorlar, öyle düşünüyorlar…”(6)

Öyle anlaşılıyor ki; ismi “Atatürkçü” diye başlayan “ADD”, böyle bir “zihniyet” ve “zihin formatı” ile “Ergenekoncuların ideolojisi” denilen “Atatürkçüler” dahil, “anti-emperyalist, Ulusalcı, devletçi bütün sol” ile de “bütünleşmek” istiyorlar. Belki de tamamiyle “dünyayı tersine çevirmeyi” amaçlayan “ADD”ciler, sapına kadar “Ergenekonculara sahipleniyorlar da…” “Atatürkçü Düşünce Derneği’nin “ Atatürkçülük Sevdası”nı böyle algılayabiliriz, kimbilir…(7)
Hülâsa, sahiden de, neticede “Atatürkçü Düşünce Derneği”(ADD) ilgili-yetkilileri ve mensupları, “Ergenekonculara Selam “duruyorlar.(8)
Bu ara, “Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları genel Merkezi”nin, “örgüt Genel Başkanları “Ergenekonculara destek mesajı kampanyasında, Türkiye’den en fazla Samsun’dan mesaj gönderildiği de öne sürüldü.”(9)
YA “İŞÇİ PARTİSİ”(İP) “ERGENEKONCULAR”A NASIL BAKIYOR?
Son zamanlarda “Dr. Doğu PERİNÇEK” şeklinde yazılmaya başlanan “Doğu Perinçek” gibi “Türk Siyasî Tarihi”nin belki de “en fırıldak siyasî”nin “lider”liğindeki “İşçi Partisi”, küçüklüğüne” rağmen; “örgütlülükleri” ile etkinliği olan bir “siyasî örgüt…”Türkiye’deki “bütün melanetlerin(kötülüklerin) yuvası” âdeta.Daha geçen aylarda “Perinçek’in aslında bir mason” olduğunu da öğrenmiştik. “Demokrasi dışılığı”, “gayr-i hukukîliği”, “millî-manevî değerler düşmanlığı”nı şiar edinen “melanet/kötülük zihniyetli” “İP”lilerin çoğu “yöneticileri”, “Ergenekon Terör Örgütü Operasyonları”nda “içerdeler…” 1952’lerden itibaren bütün “Dünya Ülkeleri”nde olduğu üzre Türkiyemizde de oluşturulan “NATO Anlayışlı/Konseptli” “Ergenekon Ahtapotu”nun “muhkem ayakları”ndan olan “İP”, böyle bir “olgu” ile elbetteki “Ergenekon Terör Örgütü Üssü” fonksiyonu da görmüştür. Ve tabiî “İP”çilerden “anti-Ergenekoncu bir zihniyet” beklemek te “safdillik”tir. Hattâ öyle ki, “Genç Subaylar”ın “buluşma yeri” bile “İP’in Karargah Evleri…”(10)
“Ulusal Tv”lerde ise “Ergenekon tartışmaları”nda, “Fethullahçı Gladyo”yu “gündem”e getirenleri, “Ergenekon Süreci”ni “bir tertip/Ergenekon Tertibi” olarak değerlendirlerken; “öldüren”, “yok eden”, “caniliği”, “katilliği” çağrıştıran “Fethullahçı Gladyo” ile , sahi ne demek istediklerini, hiç düşündüler mi?”Şiddetsiz, terörsüz, canisiz, katilsiz “ “Gladyo” mu olurmuş!!!(11)
“İşçi Partisi”(İP)’nin Bakışı”nı daha iyi kavrayabilmek için, “İP”in Genel Başkanı ve “Ergenekon Tutuklu Sanıkları”ndan “Dr. Doğu PERİNÇEK”in yazdığı “Gladyo ve Ergenekon” kitabını da hatırlamalıyız.
Yukarıda da “temas” etmek istediğimiz üzre; İP’in temel bakışı, “Ergenekonu tamamiyle ABD ile Fethullah GÜLEN ekibinin işbirliği “ile izah ediyor olmaları…Ve “tanımları” ise “Fethullahçı Gladyo Tertibi…” “MİT ve CIA da Gladyo’nun Partnerleri…”(12)
Dip Notlar:
1): Ahmet İNSEL, “ADD, Anti Emperyalist Sol ile Kuçaklaşıyor”, Radikal 2, 2008
2): Anadolu’da VAKİT Gazetesi,, 20, 21, 23. Haziran .2003, 11. Temmuz.2003
3): Taraf Gazetesi, “Eruygur’un Resmî Sponsoru”(Manşet), 13. Temmuz.2008, Pazar
4): Anadolu’da VAKİT Gazetesi, 09. Temmuz. 2008
5): Ahmet İNSEL, “ADD ile Anti-Emperyalist Kuçaklaşma”, Radikal 2, 27.Temmuz.2008
6): Ahmet İNSEL, adı geçen makale
7):İrfan SÖNMEZ, “Ergenekoncuların Atatürkçülük Sevdası”, Taraf Gazetesi, 30.Eylül.2008
8):Anadolu’da VAKİT Gazetesi, 23.Haziran.2006
9): Halk Gazetesi(Samsun), Manşet, 13.Ekim.2008
10):Aksiyon Dergisi’nin ilgili sayılarına bakınız, ve Zaman Gazetesi 21.Eylül.2008, Anadolu’da VAKİT Gazetesi, 03. Ekim. 2008(Sürmanşet)
11): “Ulusal TV” Kanalı, 18.Ekim.2008, Saat 19.45, “Fethullahçı Gladyo” Programı
12): “Ergenekoncu Gözüyle Ergenekon”, TEMPO Dergisi, 16. Ekim.2008, Sayı:1089, sayfa, 32,33

Hiç yorum yok: