Powered By Blogger

5 Şubat 2008 Salı

"DARBE"NİN "SÖYLENTİLERİ BİLE!!!

Türkiyemizde son otuz yılda çok şeyler "türedi", "türetildi." "Türedi milliyetçilik" olan "Ulusalcılık"tan, "türedi vatanperverlik" olan "Ergenekon Çeteleri"ne varıncaya kadar.Bunlara ilâveten bir de "titri doç.", "titri prof." olan "darbesever aydıncıklar", "darbeperver/postalsever sömürge aydınları" "türedi..." Bu "neo-türedi postalperver/darbesever aydın taslakları", neredeyse "sokak çeteleri" gibi, "gece-gündüz" "sokaklarda", "Darbeciyim, darbe istiyorum", diye "darbeperver olmanın sarhoşluğu" ile "naralar" atacaklar. Ve neredeyse "Türkiye Gerçeği"nde "aydın/münevver olmanın biricik şartı" olarak" postalperverliği/darbe çığırtkanlığı"nı gösterecekler. "Gizli darbecileri", "gizli U.S.A uşakları"nı geçtik; böyle "titri doç." olan "aydın taslakları"nın, içinde bulunduğumuz "kaotik/buhran anaforu"ndan "kurtulma çaresi" olarak "darbe"yi göstermesi, bence "mürekkep yalamışlığı"nın ötesinde "çok affedersiniz "postal yalamışlığı"nı da ispatlamaktadır, diye düşünüyorum.
Geçenlerde, bir gazete haberinde, "Darbenin söylentilerinin sebep olduğu milyarlarca dolarlık ekonomik kayıp"tan söz ediliyordu. Düşünebiliyor musunuz, "Türkiye Gerçeği"nde, "Darbenin söylentisi" bile "milyarlar dolarları aşan" ekonomik zararlara sebep olmakta.
Maalesef "balık hafızalı toplum" olan "Türkiyemiz toplumu"na ve hatta "efkâr-ı umumiye" dediğimiz "fikirler/düşünceler camiası"na, "Darbelere ekonomik bakışı", "ekonomik açısından darbe tahlilleri"ni ve "neticelerini "kanıksatamadık", kabul ettiremedik. Halbuki her bir "darbe"nin bir "toplumsal/içtimaî soykırım" olduğu "reel"inden öte böyle bir "liberal-kapitalist düzen"de, "ekonomik açı"dan da "yüklü miktar"da, Türkiyemizin "geleceğini kararttığı"nı bir "kavratabilseydik..." Hülasa "darbe ekonomisi"ni, "darbelerin ekonomiye/Türk ekonomisine zararını" bir "kabul ettirebilse" idik, A'den Z'ye netice itibariyle "uranyum toplum" olduğunu da ispatlayan "toplumu"muza da "kabul" ettirebilseydik; böyle "türedi neo-postalsever/darbesever aydın taslakları", "Darbe istiyorum, çareyi darbede görüyorum" "hezeyanları"nı nasıl"kusabilecekler"di acep?
Bence, "asker-sivil bütün "cenahlara", öncelikli olarak, "darbelerin Türkiye ekonomisine verdiği zararlar" sebebiyle "darbe isteme"nin, "darbe çığırtkanlığı" yapmanın, sapına kadar "Türkiye düşmanlığı ile özdeşleşeceği" hafızalarına nakşedebilmeli, kafalarına, beyinlerine, silinmeyecek şekilde yerleştirilmelidir..
Baksanıza, "mevcut Türkiye Gerçeği"nde, "darbe söylentileri bile", "Türkiye ekenomisi"ne milyar dolarları aşan "zararlar" vermekte.
Ülkesini, memleketini, vatanını, "Türkiye"yi gerçek anlamda sevebilmenin "ilk şiarı" olma "darbe karşıtlığı..."

Hiç yorum yok: