Powered By Blogger

11 Şubat 2008 Pazartesi

"KEŞKE OLMASAYDI"

“KEŞKE OLMASAYDI”
(ÜLKÜCÜ HAREKET’İN TARİHİ”NE NOTLAR)


“Dününü unutmadan”, “maziden atiye”,” geçmişten geleceğe”, “kökü ezelde, dalı ebedte bir sisteme” meftun “Ülkücü Hareket” kervanına iştirak edenler, iştirak etmiş olanlar, “Keşke Olmasaydı”yı izlediniz mi?
Türkiyemizin 12 Eylül 1980 öncesi “yakın siyasî tarihi”ne “projektör” tutan programı, gazete reklamlarında gördükten sonra, şu ana kadar iki bölümü “12 Eylül ve Ülkücüler”, iki bölümü de “12 Eylül ve Sol” ağırlıklı programın sadece “ilk bölümü”nü, www.yirmidort.tv “internet sitesi”nde izledim.
“İlk defa seyrettiğim” “Mamak Zindan Görüntüleri”, “ilk” defa işittiğim Türkiyemizdeki “Emperyalizm Vakıasının İsmi”;”12 Eylül 1980 öncesi Türkiyemizin psikolojik ortamı”nı ve “yaşanılan muazzam kafa karışıklığı”nı “deşifre” eden ifadeler ve “Ülkücü Şehid Halil ESENDAĞ’ın şehadetinin/idamının anlatılışına tanıklık” edenlerin söyledikleri…
“Ülkücü Hareket”in filmleri yapılmıyor amma benim bildiğim “Sebahattin ÖNKİBAR”ın hazırlayıp sunduğu “görsem sunum”lu “Ülkücü Hareket’in Tarihî Gelişimi” ve geçenlerde CNNTURK’ün “5 N 1K” daki, “bence çok ciddî ve gelişimi ortaya koyan” “Türkçülüğün İslamiyet’le İmtihanı” programlarını hatırlıyorum.
“Yimidört TV”de, “Yaşar Taşkın KOÇ”un hazırlayıp sunduğu dört bölümlük “Keşke Olmasaydı” “görsel sunum”lu “programın” tamamını da izleyebilseydim, daha neler yazabilirdim, kim bilir?
“Dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı Muhsin YAZICIOĞLU, Namık Kemal ZEYBEK, İrfan SÖNMEZ, Avni ÖZGÜREL ve Mustafa VERKAYA” gibi “Ülkücü Şahsiyetler”in görüşlerine, hatıralarına yer verilen “program”ın “ilk bölümü”nde,Hasan SAĞINDIK’ın “Seni Düşünürüm” ve “Seni Hatırlatır, 30 Yıl Dediğin Ne ki” “parçaları”, “programı” daha da “duygu yüklü” hâle getirmiş.
“Avni ÖZGÜREL”in ağzından “Çorum Olayları”nın bir “U.S.A. tezgâhı” olduğunu “Aleksandr Povul”(!) ismini de vererek –yazılışı yanlış olabilir- söylemesi, “oradaydım”dan “farklı bir program” olduğunu da ispatlıyordu ve ben bu yaşımda, “ilk defa” , “Çorum Olayları” ile ilgili böyle bir “deşifre” işitmekteydim..
Yine dönemin “İstanbul Fatih Ülkü Ocakları Başkanı” diye hatırladığım-not aldığım- Mustafa VERKAYA’nın, Türkiyemizin 12 Eylül 1980 öncesi “oluşturulan/olgunlaştırılan şartları, psikolojiyi”, “Bu kış Komünizm gelebilir! Faşizm gelebilir!” “şartlanmaları” ile “Korkularla yönetilen nesildik” demiş olması. Ki günümüzde de hararetli bir şekilde yapılan “2008 Anayasa Tartışmaları” ve “Sadece Üniversitelere getirilen Başörtüsü serbestiyetisi” üzerine “koparılan /pompalanan(Bir Bakan’ın ifadesi ile) Çernobil Santrali gibi” “korkular”, günümüzde de “benzer olgunlaştırmaların”, “benzer kafa karışıklıklığı ortamları”nın “oluşturulması”nın işaretleri olsa gerek.
Dönemin “Ülkü Ocakları Genel Başkanı Muhsin YAZICIOĞLU”nun, “çilesi rütbesi olan Ülkücüler”den Cafer YAYLAN’ın da tabiri ile “Hatırla Sol” dedirtecek kıvamdaki mesajları:” Bir zamanlar ülkeyi, kavgaları paylaşamıyorduk, amma işkenceleri paylaştık, hücreleri paylaştık. “Sol” bile hayretlerde kalmıştı, bize böyle işkenceler yapılmasını hafsalaları almamıştı. 12 Eylül’de Milliyetçi-Ülkücü gençlik daha fazla mağdur edilmiştir. Dış örgütler de zaten bizleri arayıp sormuyorlardı…”
Ve hâlen “Avukatlık” yaptığını bildiğim “çileli Yusufiyeli Ülkücü Alperen”İrfan SÖNMEZ’in dilinden “darağacına çekilen”,” idam edilen” “Ülkücü Şehid Halil ESENDAĞ”ın “şehadete giderken yaşadıkları”nı anlatışı…
ESENDAĞ’ın, “Biz devletin verdiği kefenle asılmak istemeyiz” ‘duruşu” ve” nevresimlerden yapılan kefeni…””Şehadete tekbir getire getire gidişi…””Nevresimlerinden yapılan kefeni”, “gelinlik” olarak tanımlamalar…”Her yarım saatte bir sâlâ okumalar…”Ve yine ESENDAĞ’ın, “Yağmurun hafif hafif çiselediği bir gecede idam edilmek isteği…”
“Gelinliği ile/kefeni ile namaz kılması…”Annesinin “rüya”sında “şehid” olduğunu görmesi…
SÖNMEZ’in, “Onlar ‘pis siyaset uğruna şehid olmadılar” tesbiti…
“Denge politikaları icabı idam edilenler…”
İnternet’ten Yaşar Taşkın KOÇ’un hazırlayıp sunduğu “Keşke Olmasaydı”nın “ilk” bölümünü izlerken; “Türkiyemiz internetleneli 15 yıl oldu.1970’li yıllarda da”internet” olsa idi ne olurdu acaba?”, diye de düşündüm…
“Keşke Olmasaydı”, “işkence tezgahları”ndan “geçirilen” “idealist nesiller”in, “gaye sahibi ülkücü nesiller”in, “ülke meslelerine kafa yoran nesillerin” serencamı..
Bir şairin mısralarında dediği üzre;”Sistemi sorgulayanların ve cevabını da zindanlarda alan nesiller”in çilesi…
Ben, şahsen nice “12 Sanık”lara ve nice “12 Tanık”lara “saygı” duymakta ve “muhabbet” beslemekteyim.Ya sizler???
11.02.2008
İsmet GÜLTEKİN
İsmet_gultekin@mynet.com/metgultekin@hotmail.com

Hiç yorum yok: