Powered By Blogger

18 Şubat 2008 Pazartesi

YENİ BİR "YUMUŞAK DARBE"NİN AYAK SESLERİ Mİ? YOKSA "UÇUKLAŞAN UÇUKLAŞANA" MI?

YENİ BİR” YUMUŞAK DARBE’NİN AYAK SESLERİ Mİ ?

YOKSA

“ UÇUKLAŞAN UÇUKLAŞANA” MI ?


‘ U.S.A Arşivleri’nin “ Türkiye kısmı’nın açılması ile “Darbeler Tarihi”mize ;”Siyasî ya-
sakların kaldırılacağı gerekçesi ile 1969’da da darbe yapılacağı”malumatı’da eklemlendi. Kim bilir ,”Yakın Tarihimize “ daha ne kadar ‘ malumat ‘ eklemeleri yapacağız?
1923’ten bu yana “Darbeler Tarihi”miz; 27 Mayıs 1960;12 Mart 1971; 12 Eylül 1980 ve bugünlerde, ’29 Şubat 2008’li bir ‘Şubat’ta, 11. yılını idrak edeceğimiz, “medya destekli” olması sebebiyle de “Yumuşak Darbe” olarak da tanımlanan ’28 Şubat Post Modern” darbeleri.
Ve “Darbe Teşebbüsleri…”12 Eylül 1980 öncesi 2(iki) adet ‘darbe girişimi’ ve AK PARTİ iktidarının ‘ilk dönemi’nde(2002-2007) yaşanılan 2004 tarihli 2(iki) ‘darbe girişimi..’
Ve “Kartel Medyası” da denilen”Kökten İslam Karşıtı Medya”daki, “K.İ.K. Medyası”ndaki ‘yalan haber furyaları’ ve ‘millî irade’yi,’hakimiyet-i milliye’yi ve tabii ‘demokrasi’mizi ‘tu kaka’ eden, ‘küçümseyen’ ‘asıl kaos dolu’ cümleler, ifadeler…”411 el kaos için kalktı…” gibi…
Ve “yığınla çeteler çıkardık cihangirane bir devlet’ten” dedirten “Çeteler Tartışmaları”nın da kısmen de olsa “hararetli” bir şekilde yapılmaya çalışıldığı bir “mevcut durum”da, bir takım “Emekli Paşalar”dan oluşan ‘S.T.K.’(!)ların “darbe çığırtkanlıkları…”Adetâ neredeyse sokaklara çıkıp, kalabalıkların önüne geçip, “Ellerini de bir makas gibi gererek”;”Durun kalabalıklar! Çare, çözüm darbedir. Darbe istiyoruz!!!” diyen “Türkiye Sol’u Zihniyeti…”
Ve bazı TV kanallarında ve bazı mevkutelerde “uçuklaşan prof.”lar, “uçuklaşan yazar-çizer takımı…”Adetâ Türkiyemizi “Uçukistan”a çeviren ‘görüntüler…’
Yahu Alla(c.c.) aşkına, bu ne biçim “memleketseverlik”, “Türkiyeperestlik” ve “Ülkeseverlik” ki?
Daha geçenlerde, “darbenin söylentileri”nin bile ‘Türkiye Ekonomisi’ne milyar dolarları aşan ‘zararlara’ sebebiyet verdiği açıklanmadı mı?
Herne kadar hâlâ “darbelere ekonomik açıdan da bakabilmeyi” kavrayamamış olmamıza rağmen…
“Darbe Ekonomisi”nin “Türkiye Ekonomisi”ne, ekonomimize muazzam derecede ‘darbeler’ vurduğu ve “Türkiyemizi her defasında yarım asır geriye götürdüğü” gerçeği ile yapılan bütün darbelerin “Türkiye Sol’una da yaramadığı”, bilakis “Merkez Sağ”a yaradığı “gerçeği”ni, “verileri”ni de göz ardı ederek; böyle “Uçukistan”ı hatırlatırcasına “Darbe çığırtkanlığı”, “Darbe tellallığı” yapmak, kimlerin ekmeğine yağ sürmektedir ki?
Türkiyemizin bütün sosyal dilim mensuplarının”Uçukistan”a değil; “aklı başında”, “ilmî zihniyet/analitik düşünce” ile mes’elelere bakabilen “Anlayışlı Aydınlar”a ve “titrisiz de olsa münevverlere” ihtiyacı var. Kaldı ki, Türkiyemizi gerçek anlamda sevebilmenin belki de “tek şiarı”, “Anti-darbeci olmak”, “darbe karşıtlığı ile” dopdolu olmaktır.
Ve “politik kaygılardan uzak düşünebilmek, konuşabilmek ve yazabilmektir…”
18.02.2008
İsmet GÜLTEKİN
İsmet_gultekin@mynet.com/metgultekin@hotmail.com

Hiç yorum yok: