Powered By Blogger

9 Şubat 2008 Cumartesi

T.B.M.M., "BÜYÜK TÜRK MİLLETİ"NE 'DİPLOMASİ' YAPILACAK MEKAN DEĞİLDİR!!!

T. B.M.M.,
“BÜYÜK TÜRK MİLLETİ”NE
“DİPLOMASİ” YAPILACAK MEKÂN DEĞİLDİR!!!

Neredeyse bir buçuk ayı bulan “2008 Başörtüsü Tartışmaları”, hararetle devam ediyor. “Fikri takip” yapanlar, her geçen gün, hararetle yapılan bu “tartışmalar”da, “farklı bakış açıları”nı da hararetle ve çoşku ile izlemekten de “haz” duymaktan kendini alamıyor.
Bu zamana kadar “Başörtüsü tartışmaları”na yaptığımız “mefkûre adamları fikir katkıları”nda; maalesef Türkiyemizde, “Millî Sol”, “İslâmî /Müslüman Sol” ve “Özgürlükçü Sol” olmadığını; Türkiyemizde yaşanılan her “tartışmalar”da, “unutturulan/unutulan “Emperyalizm Vakıası”nın asla ve kat’a “devre dışı” bırakılamayacağını ve yine maalesef son “Başörtüsü Tartışmaları” ile, bence veya bizce “Büyük Türk Milleti”nin, neticede ve uygulamada, yine “aldatıldığını ve şahane bir şekilde kandırıldığı”nı “vurgulamak ve mütemadiyen de bu “tez”imizi işlemeye gayret ettik.
“Başörtüsü Tartışmaları”nı “sanal/afakî tartışmalar” olarak değerlendiren “liberal aydınlara” ve de Sami Selçuk’lara iştirak ettiğimizi de belirterek, bu yazımızda, “başlığa” uygun değerlendirmelerde bulunmaya gayret edeceğim.
Evet, “T.B.M.M., “Büyük Türk Milleti”ne “diplomasi” yapılacak mekanlar değildir ve olmamalıdır.” Ancak “Siluetini asla ve kat’a sevemediğimin Türkiyesi”ni hatırladıkça ve son “T.B.M.M. Gerçeği”ni hatırladıkça, neredeyse “millî irade”nin 0/0 50’sini “temsil” eden “sağ siyasetçiler” de de mi “akıl tutulmaları” ve “basiret körelmeleri” mi var ki; “yarıdan fazlası da U.S.A. Dostluk Derneklerine üyeliğe koşmuş” “milletvekilleri realitesi”nde,”Başörtüsü Yasağı Kalkıyor!!!Başörtüsü Yasağını Kaldırıyoruz!!!”, diye “mübalağalar”, “abartmalar” yapılarak, “diplomasi kokan” söylem ve duruşlar sergileniyor?
Hadi diyelim 300(üçyüz bin) “Başörtüsü Mağduresi”ne ne hakla “diplomasi” yapıyorsunuz?
Üçyüzbin “Başörtüsü Mağduresi”ni ne şekilde ve nasıl “aldatacak ve kandıracaksınız” ki?
Kaldı ki, “Başörtüsü Yasağını kaldırıyoruz!!!” vaveylasının ardında “2009 Yerel Seçim rantı” sırıttığı gibi, aslında “yapılan yeni düzenlemeler”, “Başörtüsüne serbestiyeti sadece Üniversite alanları” ile sınırlamakta.”Başörtüsü Mağdureleri”nin de “haklı” bir şekilde sordukları gibi; “Peki Başı örtülü(hadi diyelim çene altılı bir şekilde) Üniversitelerden mezun olacaklar, sonra ne yapacaklar?”
Hani “Mümta’zerleşenler kervanı” da, “kamusal alan eşittir milletin, halkın alanı” diyordu? Ne oldu da “Üniversiteler alanına” razı mı olundu?
Yine kaldı ki, “yapılan düzenlemeler”, “yumuşak darbe”(medya destekli darbe) diye de tanımlanan “28 Şubat Post-Modern Darbe” öncesindeki “Başörtüsü Serbestiyetini” bile getirmekten çok çok uzak değil mi?
Yeri gelmişken, “Türkiye Sol”unu oluşturan “cenahlara” da bir iki lafım var: Bu kadar bariz bir şekilde “Darbeciler”le, “Darbeci Zihniyetliler”le aynı “kategoride”, aynı “safta” olmanızın aslî sebebi, “sol cehalet” mi yoksa “ideolojik bağnazlık”, “ideolojik gericilik” mi?
“Türedi Milliyetçiler” ve belki de affedersiniz rahmetli TÜRKEŞ’in de çok kullandığı kavramı kullanarak, “zibidi Ulusalcılar” da mı bilmiyor; “Türkiyemizde yapılan her darbe, akabinde, sonuçta ve uygulamada “Merkez Sağ”ın işine gelmektedir.” Darbeci zihniyetlerle “hükûmet devirmelerle” kimlerin ekmeğine yağ sürmek istemektedirler?
Kaldı ki, “darbelerin söylentileri bile”, “Türkiyemize milyar dolarları aşan “ekonomik zararlara” sebep olmaktadır be!!! Yine kaldı ki “asıl darbe ekonomisi”nin Türkiyemize vereceği “zarar” ne olurdu ki?
Türkiyemizdeki “millî irade üstü kurumlar” da bir “vakıa”, bir “olgu” iken; üstelik “Üniversitelerdeki Başörtüsü Serbestiyeti”nin nereye varacağı “belirsizleşir”ken; böyle “mübalağalı”, böyle “abartılı” bir şekilde “Başörtüsü Yasağını Kaldırıyoruz!!!” söylemleri altında ve oluşturulan “psikolojik şartlarla”, hadi diyelim 20 milyonu bulan “oy” kitlesi ile “Büyük Türk Milleti”ne “diplomasi” yapmak, “millet meclisi mekanına” ne derece yakışır?
Bir “Millet Meclisi”, “T.B.M.M.” özlüyorum; tıpkı “Birinci Meclis”te gibi, “Emperyal Oyunlara” da “kafa tutan” ve asla ve kat’a “Büyük Türk Milleti”ne “diplomasi” yapmayan!!!
09.Şubat.2008
İsmet GÜLTEKİN
İsmet_gultekin@mynet.com/metgultekin@hotmail.com

Hiç yorum yok: