Powered By Blogger

17 Şubat 2008 Pazar

SEYDAMIZIN(k.s.) ARDINDAN-5-

Duyuru: Molla Yahya El-Abbasi Efendi (K.S) Hakka Yürüdü (geri dön)
(Bu makale eklendiği tarih olan 20.01.2008 itibarıyla 356 defa okunmuştur)
Arkadaşıma Tavsiye Et
Yazıcı Çıktısını Al
Ülkemizin tanınmış alimlerinden olan Molla Yahya Efendi; 20.01.2008 Pazar günü İstanbul Yeditepe Hastanesinde, saat 10:30 da Hakkın rahmetine kavuştu. Bir süredir tedavi görmekte olduğu hastalığına yenik düşen Molla Yahya Efendi Seyda Muhammed Raşid Hz.nin halifelerinden olup, 68 yaşındaydı...
Yahya Efendi'nin Mübarek naaşı; 21.01.2008 Pazartesi günü Ümraniye Çamlıca'da, hayattayken hizmet çalışmalarını sürdürdüğü Beylerbeyi Buhara İlim Vakfı Merkezi'ndeki Hasaneyn Camii'nde saat; 09: 30 da Muhammed Raşid Hz.nin oğlu Seyyid Fevzeddin Efendinin kıldırdığı cenaze namazının ardından, kısa bir süre omuzlarda taşınmıştır. Yahya Efendinin naaşı, getirildiği Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Tepecik köyünde bulunan Molla Fenari aile kabristanına tüm sevenlerinin katılımıyla ve dualarla defnedilmiştir.
İslâmi ilimlerde bilgi sahibi olan ve çevresi tarafından çok sevilen Yahya Efendi'nin cenazesine binlerce seveni ile talebesi katıldı. Sağlığında tüm hayatını İslama hizmete vakfettiğini belirten Molla Yahya Efendinin yakın çevresinden Niyazi Şahin, "Alimin ölümü alemin ölümü gibidir. Bu anlamda çok üzüntülüyüz. Hazret bütün ömrünü vatanı, milleti ve dini için çabalayarak geçirdi. Vefatından sonra ardından onlarca eser, binlerce talebe ve dine, millete hizmet edecek kalıcı eserler bıraktı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. Türkiye'nin manevi dinamiklerinden birini kaybettiğine dikkatleri çeken Şahin, tek tesellilerinin rahmetlinin başlattığı, devam ettirdiği hizmetlerin bundan sonra da hız kesmeden devam ettirecek talebelerinin yetişmesi olduğunu ifade etti..
O, Islam'ın ve müminlerin hizmetcisi, ilmiyle âmil olan âlimlerin Sultanı, S. Muhammed Raşid (ks) Hz.nin "Dünyada ilim kalksa, ilim kitapları yansa yok olsa, Molla Yahya (ks) hepsini tekrar yazar" övgüsüne muhatap olmuş büyük bir ilim ve hizmet insanıydı...
Molla Yahya Efendi'nin cenazesi toprağa verildikten sonra külliye de; Oğlu "Hamid Pakiş Efendi"tarafından taziyeler kabul edildi ve gelenlere yemek ikramında bulunuldu.
Aramızdan ayrılarak ebedi aleme göçen Şeyh Yahya Abbasi el-Haşimi (ks); Peygamber Efendimize, ehl-i beyt'e, ashab-i kirama ve sâdat-ı kirâma kavuştular. Aynı zamanda Gönüller Sultanımız Seyyid Muhammed Raşid Hz. nin vefatından sonra kendisine ilk kavuşan halifesi de oldular...
Molla Yahya Efendiye Allah (cc.) dan rahmet, başta oğlu "Hamid Efendi" olmak üzere kederli ailesine, akrabalarına, sofilerine ve tüm sevenlerine Feyz Dergisi camiası olarak başsağlığı ve sabr-ı cemil dileriz.
Allah cc. makamlarını yüce etsin. Bizlere de şefaatlerini nail eylesin.
Kısaca Molla Yahya Efendi:
1940 yılında Batman ilinin Kozluk ilçesine bağlı Ulaşlı köyünde dünyaya gelmiştir. İlk tahsilini alim olan muhterem babası Molla Abdurrahman Efendi'nin yanında yapmıştır.Çevresindeki bir çok alimden ders almak süretiyle ilmini ilerletmiş, en nihayet Gavs-ı Bilvanisi (Kasrevi) namıyla meşhur, gözünün nuru, şeyhi ve üstadı Şeyh Seyyid Abdülhakim el-Hüseyni (K.S.A.) hazretlerine hem zahiren hemde batınen talebe olmuştur.
1957 yılında ilmi icazetini almış ve Gavs hazretlerinin dergahında müderrislik yapmıştır.1960-61 yıllarında önce Manisa sonra Edirne’de askerlik vazifesini yapan Şeyh Yahya Efendi (K.S.) yurdun çeşitli bölgelerinde imam-hatiplik yapmış, son olarak 1987 yılında görevli olduğu Şanlıufa Merkez Hüseyniye Camii’nden emekli olmuştur.
Gavsı Azam Seyyid Abdul Hakim-i Hüseyni (K.S.) hazretlerinin 1972 yılında Rahmet-i Rahman’a kavuşmasıyla, O’nun oğlu ve aynı zamanda halifesi olan Şeyh Seyyid Muhammed Raşid (K.S.) hazretlerine intisab etmiştir.
1987 yılında manevi diploması olan halifelik icazetini de alan kıymetli hocamız, şeyhinin talimatıyla İstanbul’a hicret etmiş ve oraya yerleşmiştir. Şeyhi Seyyid Muhammed Raşid (K.S.) hazretlerinin 1993 yılında aniden Refik-i A’la’ya ulaşmasıyla, bir kez daha yüreği yanan hocamız, tarikat adabı gereğince artık manevi irşad vazifesine de başlamıştır...
Ruhuna binlerce Fatihalar gönderiyoruz...
Site Yönetimi
Arkadaşıma Tavsiye Et
Yazıcı Çıktısını Al

Hiç yorum yok: